Open Westlands Kampioenschap 2016

Doe mee aan het Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen en steun daarmee SKATE4AIR. IJsclub Eendracht uit Naaldwijk (i.s.m. De Uithof en de KNSB Gewest ZH-GTC marathon) organiseert vrijdag 2 december 2016 het Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen.

Er worden wedstrijden voor recreanten en voor wedstrijdrijders georganiseerd. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro per persoon.
Traditiegetrouw heeft de club ook dit jaar weer een goed doel verbonden aan het Open Westlands Kampioenschap. Het volledige inschrijfgeld gaat, net als vorig jaar, naar SKATE4AIR. De baanhuur voor deze wedstrijden wordt overigens geheel gesponsord door De Uithof en IJsclub Eendracht sponsort de bekers.
Inschrijven:
Skate4Air recreanten marathon: op deze link klikken
Open Westlands Kampioenschap: klik hier
SKATE4AIR
SKATE4AIR staat voor het ijs op tegen Cystic Fibrosis. Jaarlijks zamelt Skate4AIR geld in voor cruciaal onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) door deelname aan de Alternatieve Elfstedentoertocht op de Weissensee in Oostenrijk. Op 3 februari 2017 zetten 175 schaatsers namens Skate4AIR alles op alles om de uitdagende tocht van 200 kilometer te volbrengen. Jochem Uytdehaage, tweevoudig Olympisch kampioen, zal de schaatsers begeleiden bij deze ultieme prestatie en zet zelf ook zijn beste beentje voor om geld in te zamelen voor Skate4AIR. Meer info: www.SKATE4AIR.nl
Vrijdag 2 december Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen op de Uithof.
Om 22.00 uur staat de SKATE4AIR recreanten marathon op het programma. Dit is een puur recreatieve marathonwedstrijd voor echte beginners. Deze wedstrijd gaat over 25 ronden, inclusief 10 loze ronden. Schaatsers m/v die met gemak rondjes sneller dan ca 45 seconden kunnen rijden worden niet toegelaten in deze wedstrijd!
Om ca 22.30 uur is de start van het Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen.Deze wedstrijd staat open voor alle C-rijders (C1-C2-C3), Dames (D1-D2-D3) en Masters (M1-M2-M3) en voor de betere recreanten. De wedstrijd gaat over 50 ronden. (transponders zijn verplicht)
Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving 1 gratis lot voor de verloting na afloop. Meer loten kunnen, en mogen, bijgekocht worden voor een euro per stuk, hoe meer hoe beter want de opbrengst van de verkoop van de loten zullen geheel ten goede komen voor SKATE4AIR.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking en de verloting zijn direct na afloop van de wedstrijd om het Open WestlandsMarathonkampioenschap.
Categorieën – Prijzen –Bekers
SKATE4AIR marathon
• Dames: nrs 1, 2 en 3
• Heren: nrs 1, 2 en 3
• Veteranen Dames: nrs 1, 2 en 3
• Veteranen Heren: nrs 1, 2 en 3
Open Westlands Kampioenschap
• Dames: nrs 1, 2 en 3
• Heren: nrs 1, 2 en 3
• Masters: nrs 1, 2 en 3  
Inschrijven
Voorinschrijven geniet de voorkeur vul hiervoor het digitale formulier in door op deze link te klikken, er hoeft dan alleen nog vijf euro betaalt te worden en een handtekening gezet.
Ter plaatsen inschrijven kan ook, kom dan wel ruim op tijd omdat het verwerken van deze inschrijvingen veel tijd vergen. Recreanten kunnen dit vanaf 21.00 uur tot een half uur voor aanvang van de betreffende wedstrijd in de gewestelijke ruimte doen. Licentiehouders schrijven in bij de gewestelijke ruimte.
De voorinschrijving sluit vrijdagmiddag om 13.00 uur.
Info: Nadere informatie bij Kees van Schie, telefoon 0174-620619,
e-mail: keesvanschie80@gmail.com
Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Schaatscentrum De Uithof en vele schenkers van de prijzen voor de verloting.