Westlandse titels voor Bakker, van den Born en Wubben

Schaatsen voor lucht, oftewel Skate4air was de missie van de Naaldwijkse IJsclub Eendracht. Een schaatsmarathon voor het goede doel. Kees van Schie, organisator namens IJsclub Eendracht, had niets aan het toeval overgelaten, alles was tot in de puntjes geregeld. Na afloop kon de opbrengst van het inschrijfgeld en de verloting aan de Stichting Skate4Air worden overhandigd, een mooi bedrag van € 1.122,00. Hiermee is weer een steentje bijgedragen aan het onderzoek naar CF, Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Het is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen.*1)

41 recreanten en 66 wedstrijdrijders m/v verschenen aan de start, zij kwamen tot de volgende medaille verdeling:

Recreanten Heren:

Licentiehouders Masters:
1. Kurt Wubben Pijnacker
2. Paul Robijn Koudekerk ad Rijn
3. Aart Dalen Alphen (NB)

1e Westander: Jay Overvliet - De Lier (7e overall)

*1) CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan de longen, wat uiteindelijk tot de dood leidt. CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds ernstiger worden. Soms kan een longtransplantatie de tijd rekken. In 2006 was de helft van alle patiënten die aan CF overleden, jonger dan 18 jaar. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden. Dat is de winst van onderzoek. Meer over CF kan je vinden op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

U bevindt zich hier: Home Westlandse titels voor Bakker, van den Born en Wubben